Etkinlik
Yalnızca “HAYAT” temalı fotoğraflardan oluşan ve süresi dört dakikayı geçmeyen fotoğraf gösterilerinizi 30 Nisan 2025 tarihine kadar we transfer aracılığı ile fefsad@hotmail.com adresine gönderebilirsiniz.
Festivale gönderilen gösteriler arasından festival komitesi ve değerlendirme kurulu tarafından seçilen gösteriler festival süresince fotoğraf severlere gösterilecektir.
You can send your photo shows consisting of only “LIFE” themed photos and not exceeding four minutes in duration to fefsad@hotmail.com via we transfer until April 30, 2025.
The shows selected by the festival committee and evaluation board from among the shows sent to the festival will be shown to photography enthusiasts during the festival.
Değerlendirme Kurulu Evaluation Board
Bünyamin Şahiner,
Veysel Gençten,
İhsan Gerçelman, AFIAP,
Fehmi Hanoğlu,
Gökhan Korkmazgil,
Fatih Oktay
Ömer Öner
IŞIKLA YAZILAN HAYAT
Her kare bir nefes, her kompozisyon bir kalp atışıdır.
Bu manifesto gözünüzü kalbinize, objektifinizi dünyaya açmanız için bir davettir. Çünkü fotoğraf zamanı dondurmaz, onu sonsuza dek yaşatır.
1- Fotoğraf makinesi araç değil niyettir. Kendine sor ” Bu kare yarın bana ne hatırlatacak?”
En güzel fotoğraf planlanmaz, hissedilir, tıpkı hayat gibi…
2- Işık kadar karanlıkta hayatın parçasıdır. Yanlışları, negatifleri, kırıkları da çek. Hayatın içinde hepsi var.
3- Sokaklarda, gülen yüzlerde, ağlayan gözlerde
İnsanlığın ortak dilini ara
Objektifin önyargısız olmalı
Tek filtren MERAK olsun.
4- Pahalı ekipmanlar gözlerdeki ışıltıyı yakalayamaz. Piksel sayısı değil DUYGUN ölümsüzleştirir anı ve hayatı.
5- Dünya bize değil, biz ona aitiz. Çerçeve saygıyla çizilmeli.
6- Paylaşmak güzeldir, HAYAT gibi…
Son söz; bu festival bir yarış değil bir kutlamadır: Işığı, gölgeyi, kahkahayı, göz yaşını… Hepsinin bir rengi var. Deklanşöre basarken aslında kendini çektiğini unutma. Çünkü her fotoğraf senin aynandır.
Fotoğraf hayattır.
Sunumlar
08.05.2025 / 17:00 – 17:30 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi / Abdullah Elçi – Kadim Şehir Ur’dan Urfa’ya
08.05.2025 / 17:30 – 18:00 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi / Aydın Karadöller – Seçkiler
Aydın KARADÖLLER Kimdir?
İlk fotoğraf bilgilerini babasından alan Aydın Karadöller, Lise yıllarında temel sanat eğitimini alır. Fahrettin Baykal ve onun tavsiyesi ile Şahin Kaygun ile tanışır. Çağdaş fotoğraf ve sanat ile buluşması, fotoğraf bilincinin oluşması bu döneme rastlar, dönemin önemli sanatçı, edebiyatçı ve düşünürleri ile Kaygun’un atölyesinde tanışır. Gelişimi için önemli yıllardır, renk kuramı üzerine sorgulamaya başladığı yıllarda Ali İsmail Türemenle tanışması onun gelişiminde önemli bir yer tutar, ışık ve form ilişkisi ilgisini çeker formu hissetmek için seramik çamuru ile uzun bir süre çalışır. Bu yıllarda kendi stüdyosunu açar ve tanıtım fotoğrafçılığı yapmaya başlar, atölyesi dönemin genç fotoğrafçılarının buluşma noktası olmuştur. Çağdaş Türk fotoğrafının önemli isimleri ile birlikte bu atölyede yapılan toplantılarla önemli etkinlikleri gerçekleştirirler, bu dönem Türk fotoğrafında Kuramsal fotoğraf adına yeni çıkışların yaşandığı bir dönemdir, bu hareketin içinde önemli işlere imza atar, Türk fotoğrafında birçok şeyin sorgulanmaya başladığı yıllardır. GRUP 9 un kuruluşunda yer alır. GRUP 9 Ankara sergisi gerçekleşir. Fotoğraf felsefesi, estetik, anlam bilim ilgisini çeker, fotoğraf çekmeye ara verir araştırmaya yönelir, bu dönemde tanıtım fotoğrafçılığı yapar. Şahin Kaygun’un film setlerinde çalışarak yeni deneyimler kazanır, ilk tanıtım filmlerini çeker, fotoğraf stüdyosunu küçük bir butik ajans haline getirir, birçok reklâm ajansı ile kampanya bazında çalışır.
Halen reklâmcılık, tanıtım fotoğrafçılığı ve yerli / yabancı birçok firmaya da tanıtım ve pazarlama alanında danışmanlık yapmaktadır.
09.05.2025 / 15:00 – 15:30 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi / Mustafa Ertekin – Su….suz Yaşamdan: Ağaçca
09.05.2025 / 15:30 – 16:00 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi / Baytekin Kara – Aşk Olsun Yığın
Baytekin KARA Kimdir?
Kültür ve sanat alanı, sosyal faaliyetler ve politika ile sıcak ilişkiler içinde oldu.
1978 den bu yana Fotoğrafla amatör olarak ilgileniyor. Çeşitli sergilerde, gösterilerde, kitaplarda, dergi ve gazetelerde fotoğrafları yer aldı. Ödülleri oldu.
Kültür ve Sanat yazıları yayınlandı. Fotoğraf editörlüğü ve küratörlük yaptı.
Fotoğraf alanının örgütlenmesi çalışmalarına aktif olarak katıldı.
2 dönem İşçi Kültür Derneği Kartal Şubesi Yönetim Kurulu üyeliği, Başkanlığı,
5 dönem İFSAK İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği Yönetim Kurulu üyeliği, Başkan Yardımcılığı.
ANAFOD kurucu Başkanlığı yaptı.
Halen İFSAK, ANAFOD üyesi.
09.05.2025 / 16:30 – 17:00 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi / Güvenç Özgür – İki Sembol Bir Türkiye
09.05.2025 / 17:00 – 17:30 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi / Burak Şenbak – Hayal Et – Imagine
Burak ŞENBAK Kimdir?
https://www.youtube.com/@burak_senbak
1965 İstanbul doğumlu. Kadıköy Anadolu Lisesi’nin ardından İ.T.Ü. Makine Fakültesi, Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. Master öğrenimini İ.Ü. İşletme Fakültesi, İşletme Bölümünde tamamladı. Uzun yıllar özel sektörde uluslararası alanda teknik ürün satışı, proje yönetimi ve iş geliştirme konularında çalıştı.
İFSAK; 2011-2013 döneminde Yönetim Kurulu Genel Sekreterlik görevini, 2013-2015 döneminde ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürdü. Halen, Büyükçekmece Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyon Temsilciliği görevlerini sürdürüyor.
Ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen birçok sergiye katıldı. Farklı dergiler ve web sitelerinde fotoğraf üzerine yazıları yayımlandı, kurum ve kuruluşlar için fotoğraf çekimleri ve fotoğraf gösterileri gerçekleştirdi. Birçok fotoğraf projesinde küratör olarak görev aldı.
Üyelikleri:
İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) üyesi,
BÜFOD (Büyükçekmece Fotoğraf Derneği) Kurucu üyesi,
SSS (Sille Sanat Sarayı) Onur üyesi,
SİFAD (Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği) Onur üyesi,
BOFSAD (Halikarnas Bodrum Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) Onur üyesi,
AFFD (Afyon Frig Fotoğraf Derneği) üyesi,
PSA (Photographic Society of America) üyesi ve Türkiye Üye İlişkileri Direktörü.
FIAP PHOTO ACADEMY (Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Fotoğraf Akademisi) Üyesi.
Özel sektör için üretim tesisleri, iş akışları, üst düzey yönetici çekimleri, ürün çekimleri gibi pek çok alanda fotoğraf çekim hizmetleri verdi.
2010 Yılından beri İFSAK, BÜFOD, BAKIRKÖY FOTOĞRAF KULÜBÜ eğitim birimlerinde görevli ve ayrıca PhotoPlay Fotoğrafçılık Kursu eğitmenlerinden. Türkçe’nin yan ısıra İngilizce olarak da özel firmalarda\kurumlarda, derneklerde, üniversitelerde Temel Fotoğraf Eğitimi, Makinalar, Objektifler, Çekim Teknikleri, İleri Çekim Teknikleri, Işık, Kompozisyon, Gece Çekim Teknikleri, Mobil Fotoğrafçılık, S&B Fotoğrafçılık, HDR Fotoğraf, Panoramik Fotoğraf, Portre Fotoğrafçılığı ve Photoshop eğitimi verdi. Birçok dernek ve kuruma ulusal ve uluslararası platformlarda danışmanlık hizmeti verdi. Ulusal ve uluslararası yarışmalar, foto maratonlar ve fotoğraf günleri düzenledi. Çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda jüri üyeliği ve TFSF Temsilciliği ile mahkemelerde bilirkişilik görevlerini gerçekleştirdi.
2020 Yılında YouTube üzerinde kendi kanalı olan @burak_senbak’ı kurdu ve Fotoğrafçılık, Photoshop ve Instagram ile ilgili hazırladığı eğitim videolarını paylaşmaya başladı. Instagram hesabı; @burak_senbak .
2012 yılında ‘Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP)’nun verdiği AFIAP (Artist –FIAP) ünvanını, 2013 yılında ise EFIAP (Excellence-FIAP) ünvanını, 2014 yılında ise EFIAP\b ünvanını taşımaya hak kazandı.
2013 Yılında ‘İFSAK Yılın Fotoğrafçısı’ oldu.
2014 GPU Aphrodite ve 2015 yılının başında GPU Hermes ünvanını aldı.
2015 Yılında 9. Sami Güner Kupası’nı kazandı.
2015 Yılında Cumhuriyet Gazetesi “Yunus Nadi Fotoğraf Ödülü”nü kazandı.
2015 ve 2016 Yıllarında üst üste iki kez Sony World Photography Awards yarışmasında ‘National Award’ı kazandı. 2017 Yılında ise ‘Fishing Nets’ isimli fotoğrafı aynı yarışmada 106.000 fotoğraf arasından ilk 50 fotoğraf arasına seçilerek ‘Commended List’de yer aldı.
2016 Yılı, Kadıköy Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği (KALİD), “Kristal Martı” ödülünü aldı.
2016 Yılı, Photographic Society of America (PSA) Türkiye Üye İlişkileri Direktörü oldu.
2017 Yılı, Prof. Dr. Güler Ertan’ın “Fotoğrafımızda 1960’tan Günümüze” kitabında yer aldı.
2018 Yılı, İFSAK Baha Gelenbevi Kupası’nı ilk kez kazanan fotoğrafçı oldu.
2018 Yılı, Siena International Photo Awards’da 48.000 fotoğraf arasından “Etkileyici Yüzler ve Karakterler” kategorisinde “Onursal Mansiyon” ödülünü kazandı.
2020 FIAP PHOTO ACADEMY üyeliğine seçildi.
2021 Yılı; Bakırköy Fotoğraf Kulübü’nün kurucuları arasında yer aldı.
2022 Yılı; FIAP tarafından ESFIAP (Excellance for Services Rendered for FIAP) ünvanı ile onurlandırılan Türkiye’deki 8. fotoğrafçı oldu.
Kişisel Sergiler:
2014 – Geri Dönmek Üzere, İstanbul
2018 – Diversity, Malinski Fotoğraf Festivali, Kumanovo Makedonya.
2018 – Velhasıl İnsan, Frig Fotoğraf Festivali, Afyon.
2018 – Zamanın Anları, 1. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Midyat – Tasarım Vakfı, Faruk Malhan.
2018 – Gerçeküstü, 25. İstanbul Fotoğraf Günleri, İFSAK.
2021 – Bozulmuş \ Deformed, 11. Bursa FotoFest.
2022 – Sema; Gerçek, Gölge, Gerçeküstü \ Vuslat’ın 749. Yılı, Büyükçekmece Kervansaray
09.05.2025 / 17:30 – 18:00 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi / Özlem Gün BİNGÖL – Minicrea
Özlem GÜN BİNGÖL Kimdir?
İstanbul doğumlu, 1995 yılında çalışma hayatına bir reklam ajansında grafiker olarak başladı. Halen aynı ajansta fotoğraf ve sanat yönetmeni olarak görev yapıyor.
15 yıldır fotoğrafla ilgileniyor. İfsak ve Fotogen üyesi. Sille Sanat Sarayı’nın onursal üyesi. Fotoğrafla ilgili bir çok festivale katıldı, Türkiyenin çeşitli illerinde sunumlar yaptı. Karma sergilere ve İfsak bünyesinde yapılan projelere katıldı. 2014 yılında‘’İfsak Yılın Fotoğrafçısı’’ ödülünü aldı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda bir çok ödüle layık bulundu. Afiap ünvanı var. 2017 yılında “Karma” isimli fotoğraf albümü basıldı. Yurdagül Özsavaşçı, Sille Sanat Sarayı, Baha Gelenbevi, Sami Güner ve Seyid Ali Ak kupalarını aldı. İfsak’ın eğitim biriminde Çevre konulu projelerde danışmanlık yapıyor. İfsak bünyesinde Yaratıcı Fotoğrafçılık üzerine uygulamalı ilk atölyesini yapan Bingöl, İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Bilgisayarlı Grafik Tasarım dersleri de verdi.
09.05.2025 / 17:30 – 18:00 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi / Veysel Gençten – Time Lapse ve Panorama Çekim Teknikleri
Veysel GENÇTEN Kimdir?
1962 Gaziantep doğumlu Veysel Gençten, Muğla Üniversitesi’nde işletme eğitimi görmüştür. 1990 yılında, fotoğraf sanatçısı Gültekin Çizgen ile profesyonel fotoğraf çalışmalarına başlamıştır.
1992-2002 yılları arasında, ulusal bir kanalın tanıtım bölümünde, video kurgu ve grafik tasarımı alanlarında çalışmıştır.
1996 tarihinden bugüne kadar, çalışmalarına sahibi olduğu grafik tasarım ve özel efekt hizmeti veren şirketinde devam etmektedir.
Veysel Gençten işlerine konu olarak yaşadığı şehir İstanbul’u seçmiştir.
Veysel Gençten, dönüştürdüğü ve yabancılaştırdığı fotoğraflardan ve belgesel filmlerden hareketle, gündelik hayatın ya da turistik yaklaşımın İstanbula yönelik alışılmış bakışını sorguluyor ve görünen cephenin ardına taşıyan bir algı ve düşünceyi davet eden, daha geniş açılımlı perspektiflerin yolunu açıyor.
2008 „Stadtverbindungen: Erlangen–Beşiktaş“, Karma sergi, Almanya/Gruppenausstellung, Deutschland
2007 „Bir Başka İstanbul“ Dirimart sanat galerisi / İstanbul
2007 Londra Türk Filimleri Haftası / Woche des türkischen Films, London
2006 35. Rotterdam Film Festivali / Hollanda
2006 Ecovision Film Festivali Palermo / İtalya
2005 9. İstanbul Bienali Sergisi / İstanbul
09.05.2025 / 20:00 – 20:30 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi / Gökhan Korkmazgil – Fotoğraf Dergisi Yazarlığı
Gökhan KORKMAZGİL Kimdir?
1960 Burdur doğumludur. Çocukluk yaşlarında dayısının fotoğrafçı dükkânında başlayan fotoğraf yaşamı üniversite yıllarında AFSAD’da ve birçok fotoğraf ustasının izinde olgunlaşmıştır. Halen Fethiye’de yaşamakta, fotoğraf ile ilişkisini sürdürmektedir. Kurucusu olduğu Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nde (FEFSAD) eğitmenlik görevini sürdürmekte, birçok etkinlikte görev almaktadır. Say Yayınları’nda çeşitli fotoğraf kitaplarının editörlüğünü yapmıştır. Faruk Akbaş ile birlikte yazdığı “Dijital Dünyada Fotoğraf” isimli fotoğraf temel eğitim kitabı Say Yayınları’nda basılmıştır. Özer Kamburoğlu’nun “Dijital Fotoğraf Rehberi”, Faruk Akbaş’ın “Gezi Fotoğrafçılığı” ve “Fotoğraf Cepte” isimli kitaplarını yayına hazırlamıştır. 7 bölümlük “Babadağ’ın Gördükleri” belgeseli TRT’de yayınlanmıştır.
Çin, Japonya, Hindistan, Vietnam, Kamboçya, Küba, Güney Kore, Amerika Birleşik Devletleri, Tayland, Arjantin, Dubai, Avusturya, Polonya, Rusya, Bosna gibi 40’ı aşkın ülkedeki izlenimleri dergilerde gezi fotoğrafçılığı ve yazıları olarak yayımlanmıştır. Beyaz Dergi, Kamil Koç Yolculuk Dergisi, Anadolu Jet Magazin, Land of Lights, İstanbul & İstanbul, Photo Digital gibi dergiler ile sanal ortamlarda yazı ve fotoğrafları yer almıştır. Halen FethiyeLife dergisinin ve 2009’dan bu yana Fotoğraf Dergisi’nin yazarları arasında yer almaktadır.
09.05.2025 / 21:00 – 121:30 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi /
USTALARA SAYGI KUŞAĞI – Şahin KAYGUN
Konuşmacı: Aydın KARADÖLLER
Şahin KAYGUN KİMDİR?
Şahin Kaygun, Türkiye’de modern fotoğraf sanatının öncü isimlerinden biri olarak kabul edilir. 1950’lerin sonlarında İstanbul’da doğan Kaygun, sanat ve fotoğrafçılıkla erken yaşlarda ilgilenmeye başlamıştır. Sanatsal kariyerine resimle başlayan Kaygun, zamanla fotoğrafa yönelmiş ve bu alanda önemli bir isim haline gelmiştir.
1980’li yıllarda özellikle aktif olan Kaygun, fotoğrafçılıkta deneysel teknikler ve yenilikçi yaklaşımlar kullanmıştır. Eserlerinde sıklıkla soyutlama ve manipülasyon tekniklerine başvurmuş, bu sayede Türk fotoğraf sanatına yeni bir soluk getirmiştir. Çalışmaları, fotoğrafların sadece belgeleme aracı olmanın ötesine geçebileceğini ve güçlü bir sanatsal ifade biçimi olabileceğini göstermiştir.
Şahin Kaygun, “Fotoğraf Çekmek Değil Fotoğraf Yapmak” felsefesiyle tanınan, Türk fotoğraf sanatında kendine özgü bir yer edinmiş bir sanatçıdır. Bu ifade, onun sanata yaklaşımını temelde özetler: Kaygun için fotoğrafçılık, sadece gerçekliği belgelemekten öte, onu yeniden yorumlama ve sanatsal bir ifadeye dönüştürme sürecidir.1950’lerin sonlarında İstanbul’da doğan Kaygun, genç yaşlardan itibaren görsel sanatlara büyük bir ilgi göstermiştir. Resimle başladığı sanat yolculuğunda fotoğrafa yönelen Kaygun, bu alanda deneysel teknikler ve yenilikçi yaklaşımlar geliştirmiştir. Fotoğraflarında sıklıkla soyutlama, manipülasyon ve çeşitli baskı tekniklerini kullanarak, görsel anlatımın sınırlarını zorlamıştır.1980’lerde Türk fotoğraf sanatı sahnesinde dikkat çeken bir figür haline gelen Kaygun, eserleriyle sadece bir anı yakalamanın ötesinde, fotoğrafın kendisini bir sanat eseri olarak yeniden tanımlamıştır. Onun çalışmaları, görsel bir hikaye anlatıcılığı ve derin bir duygusal ifade ile karakterize edilir.
Şahin Kaygun’un Eserleri
Filmografi
Şahin Kaygun, film sektöründe yönetmen, yapımcı, sanat yönetmeni ve oyuncu olarak çeşitli roller üstlenmiştir. Onun filmografi çalışmaları, Türk sinemasında önemli bir yere sahiptir ve sanatsal derinliği ile dikkat çeker. Film yapımındaki ustalığı, anlatım gücü ve görsel estetiği, eserlerinin her birinde kendini gösterir.
- Afife Jale – 1987 (Yönetmen olarak)
- Dolunay – 1988 (Yönetmen ve Yönetmen)
- Aaahhh Belinda – 1986 (Sanat Yönetmeni)
- Dul Bir Kadın – 1985 (Set Fotoğrafları)
- Kaşık Düşmanı – 1984 (Oyuncu)
Fotoğraflar
Kaygun’un fotoğrafçılık kariyeri, yenilikçi ve deneysel yaklaşımlarla doludur. Özellikle renkli polaroid fotoğraflar ve kolaj çalışmalarıyla tanınır. Bu eserler, geleneksel fotoğrafçılığın ötesine geçerek, görsel sanatların bir parçası olarak kabul edilir. Sanatsal ifade ve derin duygusal etkiler, fotoğraflarında ön plana çıkar.
- “Düşünceyi Görselleştirme: Asker ve İşçi Fotoğrafları” (1970’ler)
- “Ölü Kuş” Serisi (1980’ler)
- Grafiksel, “Beyaz” ya da “Siyah” Fotoğraflar (1980’ler)
- Renkli Polaroid Fotoğraflar (1980’ler)
- Kolaj Çalışmaları
Kitaplar
Kaygun, fotoğrafçılık ve sanat üzerine düşüncelerini ve deneyimlerini kitaplarında paylaşmıştır. Bu eserler, onun sanat anlayışını ve fotoğrafçılıkla ilgili derin bilgisini yansıtır. Aynı zamanda, sanatseverler ve fotoğrafçılık öğrencileri için değerli bir kaynak oluştururlar.
- “Bir Fotoğrafçının Günlüğünden Notlar”
- “Tüm Bir Yaşam”
10.05.2025 / 11:00 – 12:00 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi / Okan Yılmaz – Fotoğrafta Minimalizm
Okan YILMAZ Kimdir?
1967 yılında Kayseri’de doğdu. Makina Mühendisi’dir. Evli, iki çocuk babasıdır.
Görsel sanatlara ilgisi okullu yıllarda resim sanatı ile başladı. Üniversite öğrenciliği yıllarında resim çalışmalarına ara verirken, fotoğrafa yöneldi. Bu dönemde, ileride yapacağı resimler için arşiv oluşturmak amacıyla fotoğraf çekmeye başladı. Ancak öğrencilik koşullarında bu hiçbir zaman kayda değer bir arşive dönüşmeden anı fotoğraflarıyla sınırlı kaldı.
Dijital teknolojilerin fotoğraf alanında sunduğu olanakların cazip hale gelmesi ile birlikte fotoğraf sanatına etkin bir biçimde yöneldi. Bu yöneliş, zamanla bir tutkuya dönüştü. 2002 yılından bu yana yoğun olarak fotoğraf çekmekte. Fotoğraflarında insan ve mekan ilişkisini ortaya koymaktan haz alıyor. Konunun içinde, kahramanları ile burun buruna oluşturulmuş kompozisyonlardan hoşlanıyor.
İkinci üniversite olarak AÖF Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünü bitirdi. Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği (EÇFOD) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmıştır. Halen Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği (EFSAD) üyesidir. Birçok karma sergiye katıldı. Fotoğraf gösterileri sundu. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller ve sergilemeler aldı. Çalışmaları dergilerde, kitaplarda yayınlandı. “Taş Yerinde Ağırdır”, “Bana Kalan” ve “Göynüm Köthaya’da Galdı” isimli üç kişisel sergisi mevcuttur.
AFIAP unvanına sahiptir. Halen, YouTube.com/mebirok isimli kanalda fotoğraf üzerine eğitim videoları yayınlamakta ve çalışmalarını sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmaktadır.
10.05.2025 / 16:30 – 17:30 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi / Yıldız Kalkan – Umudun Kıyısında: Kasaba Pio
10.05.2025 / 15:00 – 15:30 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi / Bünyamin Şahiner – Likya Yolunda Hayat
10.05.2025 / 20:00 – 20:15 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi / Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği – FODER – Engeli Yaşamak ve Minimal Maraş
10.05.2025 / 20:15 – 20:30 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi / Emel Sefer – Tuvalin Arkası Kalbim Benin’de Kaldı
10.05.2025 / 21:00 – 22:30 / Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi / Faruk Akbaş – Gülümse Türkiye
Faruk AKBAŞ Kimdir?
1959 Mersin doğumlu. Muğla İşletmecilik Y.O mezunu. IFSAK üyeliği yaptı. Gültekin Çizgen Multivizyon Stüdyosu’nda çalıştı. Fotografevi’ni kurdu. Türkiye’de fotograf gezilerini ve kamplarını başlattı. Asya ve Afrika ülkelerine İstanbul’dan başlayan karayolu turları düzenledi. (İran, Afganistan, Pakistan, Hindistan, Nepal, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Gürcistan, Rusya (Sibirya), Çin, Moğolistan, Suriye, Ürdün, Mısır…)
Yarışmalarda ödüller aldı. Jüri üyelikleri yaptı. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda dia gösterisi ve söyleşisi yaptı. “Türkiye Fotograf Rehberi” kitabını çıkarttı. “Fotograf’ın F’si” isimli kitabını yayına sundu. “Türkiye’de Trekking” isimli CD çıkartı. Çeşitli dergi ve gazetelerde foto röportajları yayınlandı. İçinde fotograf, resim, heykel, seramik ve ahşap boyama atölyelerinin bulunduğu Kayaköy Sanat Kampı’nı kurdu.
09.05.2025 / 13:00 – 14:30 / Fefsad (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) / Serkan Tunç – Görselleşebilmek, anlam ve Değerlendirme (Atölye 20 Kişi ile sınırlıdır)
11.05.2025 / 11:00 – 13:00 / Antik Restaurant – Kayaköy / Dilan Bozyel – Hikayenin Fotoğraf Hali (Atölye 7 Kişi ile sınırlıdır) – Kamera ya da akıllı telefon ile katılım sağlanabilir
Güçlü bir hikâye bazen bir cümleyle değil, tek bir kareyle anlatılır.
Bu atölyede, izleyiciyi içine çeken fotoğraflar üretmenin yollarını konuşacağız: Hikâye anlatımının püf noktaları, yaratıcı düşünmenin ipuçları ve anlatının görsel dile nasıl dönüştüğü üzerine birlikte düşüneceğiz.
Söyleşi bölümün ardından, katılımcılar gün içinde kendi hikâyelerini fotoğraflayacak. Günün sonunda çekilen kareleri birlikte online değerlendirip, seçilen fotoğrafları instagram.com/dilanbozyel hesabından paylaşacağız.
Yaratmak, anlatmak ve paylaşmak isteyen herkese açık.
Katılmak için : fefsad@hotmail.com
Dilan Bozyel Kimdir?
Diyarbakır doğumlu Dilan Bozyel’ in fotoğraf sanatı ile 8 yıl önce tanışma hikayesi Londra’da başladı. Fotoğraf ve sanat üzerine aldığı eğitimlerin ardından çıktığı Ortadoğu yolculukları ile şekillenen sanat hayatına Istanbul ve Diyarbakır başta olmak üzere uluslararası birçok noktada devam etmekte.
Sanatçı, medya sektöründeki birçok sanat, reklam ve moda dergisinin fotoğraf çekimlerini yaptı. Üniversiteler başta olmak üzere birçok şehirde söyleşi, seminer ve atölyeler aracılığıyla fotoğrafçılık ve sanatın günlük hayatımıza olumlu gücünü daha çok kişiye yaymaya çalışmakta.
Sanatçı, Döne Otyam’ın teklifi üzerine 2015 Mayıs ayında gerçekleşen 3.Mardin Bienali’ne ‘Şahmeran’ın Ortanca Kızı’ adlı eseri ile katıldı. Yurtiçi ve yurtdışında birçok karma sergide yer alan, iki konsept solo sergi ve uluslarası on beşe yakın fotoğraf ödülüne sahip olan sanatçı; politik içerikli çalışmalarıyla ilgili yeni proje ve sergiler üzerine çalışmaya devam etmekte.
KONAKLAMA HAKKINDA
Dedeoğlu Port Hotel – 0 252 614 40 10 – 0 542 612 67 67
İnfinity City Hotel – 0 252 614 50 06
Orka Boutique Hotel – (0252) 614 50 10